souk.se

Även om det fortfarande finns en liten glimt av sommaren kvar är det tydligt att vi går mot både kyligare och mörkare tider. Om bara några enstaka veckor är hösten här, vilket också betyder att mörkret faller på mycket tidigare än förr, det regnar mer än vanligt och träden ändrar färg. För många är dock hösten en mycket härlig och vacker tid och kanske blir den ännu roligare när man vet att höstmodet står utanför dörren!

Hösten 2020 bjuder på en hel del spännande kreationer som du kan fylla din garderob med. Vi surfade in på Metromode för att luska ut vilka fem trender som du bara inte får missa om du vill vara ett riktigt modelejon. Vi kan redan nu säga att höstens mode kommer att präglas av en lite hårdare och tuffare look. Här är det kedjor och androgynt som gäller, men det finns även inslag av glitter och glamour. Det är helt enkelt en salig blandning av kläder som passar de allra flesta.

Hetaste trenderna

Här nedan har vi samlat en lista på fem trender som vi verkligen inte vill att du ska missa. Egentligen räcker det gott och väl med att du har med dig dessa fem alternativ för att kunna skapa en mycket moderiktig och modern garderob.

Rutigt – Under hösten är det rutiga mönster som finns på tapeten och i framkant ligger skotskrutigt och ginghamrutor. Dock kan du använda dig av vilka andra typer av rutor som helst. Under hösten kommer man att se rutorna på allt från byxor, kavajer, kjolar och klänningar till kappor.

Glitter – Som de allra flesta vet brukar mode och trender gå i vågor. Under en längre tid har den minimalistiska stilen trendat, men nu är det en tid av paljetter och glitter som gör entré. Det sägs att detta mode kommer att hålla i sig även i vinter.

Fransar – Fransar på halsduken, på skinnjackan eller kanske på festklänningen? Precis som glittret gör fransarna en come back och under hösten 2020 kan du se till att pryda allt från kläder till skor eller accessoarer med fransarna.

Skinn och läderimitation – Läder och skinnimitationer verkar nästan aldrig gå ur tiden och tur är väl det. Materialet är snyggt och med de läcka imitationer som finns idag behöver inte heller djuren komma till skada. I höst kan du välja att vara mer diskret med en skinnjacka eller så kan du gå all in och köra läder från topp till tå.

Kostymlook – Få saker är lika snygga som en riktigt välsittande kostym och under hösten 2020 kan du som kvinna välja bort byxorna och satsa på en kjol istället. Midikjolar är alltid rätt, men under hösten bör du välja ett kortare alternativ.