souk.se

En skjorta är utan tvekan ett måste i herrgarderoben. Det finns massor med olika typer av skjortor, allt från hawaiiskjortor till formella skjortor. Det är ett plagg som är både traditionellt och tidlöst. Skjortan har alltid förknippats med elegans och respekt men har under den senaste tiden också fått en mer modern karaktär där den används som vardags- och fritidsplagg. Är du ute efter eleganta skjortor som har unika detaljer och som är av utmärkt kvalité ska du kolla vad Eton erbjuder. De har skjortor i olika mönster och passformer som passar utmärkt på kontoret. Eton har också flera olika typer av kragar i sitt sortiment.

Formella och vardagliga skjortor

Den formella skjortan är ett elegant plagg som är en del av en kostym. Den passar utmärkt att använda på kontoret. Beroende på klädkoden på ditt jobb kan en formell skjorta också kombineras med olika underdelar som chinos och jeans. En vardagsskjorta kan däremot i stort sett se ut hur som helst. För vardagsskjortan finns det inga speciella regler. Den kan vara blommig eller randig med kort eller lång ärm. Bomull är det vanligaste materialet på alla skjortor och är det mest klassiska oavsett årstid. På sommaren kan linne vara ett bra alternativ och på vintern passar flanell bra.

Olika passform

Det finns skjortor med tre olika passformer: super slim fit, slim fit och regular fit. Super slim fit är den smalaste passformen som sitter tight runt kroppen. Slim fit följer kroppens siluett men har en viss rörelsevidd för att den ska sitta bekvämt hela dagen. Regular fit är den rymligaste passformen som sitter ledigt på kroppen. För att hitta en bra skjorta gäller det att ha tålamod och prova dig fram till vad som passar dig bäst. Det är viktigt att hitta en skjorta som passar din kroppsform för att få bästa tänkbara siluett eftersom det är mindre smakligt med en skjorta som inte sitter bra.

Kragar

Kragen kan många gånger avgöra vilken formalitetsgrad skjortan har. Skjortkragar som mest förekommer är button-down, cut-away och turndown-kragen där cutaway-kragen är den mest formella. Button-down-kragen är den vanligaste kragen bland casualskjortor och turndown-kragen är den vanligaste och neutralaste kragen.