souk.se

Har du funderat på om du också ska haka på trenden att handla kläder och mode second hand? Härligt! Det finns otroligt många fördelar med att välja att återvinna och återbruka istället för att köpa nya kläder i butik. Visst behöver du inte handla vartenda plagg i second hand butiken, men överlag finns här allt från skor till accessoarer, kläder, ytterkläder och väskor.

Ibland kan det vara så att man behöver en liten extra knuff i rätt riktning och då är vi här för att hjälpa dig att ta steget. Att handla second hand är inte lika förknippat med en dålig ekonomi nu som det var förr, utan idag är det istället många som hyllar de som väljer second hand. Vi förklarar varför!

Miljövänligt – Varje dag släpps otroliga mängder kemikalier ut i naturen och mängder med vatten och el förbrukas för att kunna skapa nya kläder. Om du väljer att handla mode second hand ser du till att minska utsläpp och miljöpåverkan.

Du sparar pengar – Det här är kanske den absolut främsta fördelen för en själv som person. Att handla kläder i andra hand gör att du kan få plagg för mycket, mycket billigare priser. Tröjan som kostar 250 kronor på HM kostade bara 59 kronor på second hand. Perfekt!

Unikt mode – En second hand butik har inte bara en typ av kläder, utan här finns plagg från olika människor och från världens alla hörn. Det betyder att du kan hitta massor av unika plagg som ingen annan har eller som inte säljs i butikerna ännu.