souk.se

Känns det lite för tidigt att tänka på vilket mode som gäller för höst och vinter? Kanske, men med tanke på hur vädret har varit under den senaste tiden känns det som att hösten snart är här. De varma graderna känns som ett minne blott och det börjar att bli riktigt kyligt. I många delar av landet är det även väldigt regnigt, vilket gör att vi ändå känner att det är hög tid att presentera modet för herrar.

Modetrender som passar de flesta

Det har varit ett tydligt åldersfokus när det har kommit till herrmode under de senaste åren och kanske är det just detta som gör höstens mode mer unikt. De plagg som man kan se på catwalken är inte längre bara anpassade till 20-åringar, utan många av de kläder och kreationer som har tagits fram lämpar sig för alla åldrar. Smala byxor har bytts ut mot mer skräddade byxor i en rakare stil och den höga midjan gör entré även för herrar. Både hög midja och frontveck går nu hem, utan att du behöver oroa dig för att se ut som din farfar eller pappa.

På så sätt är modet väldigt lämpligt även för den äldre generationen. Här går det att vara moderiktig utan att behöva se ”för ung” ut och den avsmalnade, men inte tajta, passformen gör att du ser välklädd och stilig ut.

Tygtrenderna hösten 2020

I modemagasin kan man läsa om vilka kläder som gäller för herrar, men vad är det för tyger som man ska satsa på? Tygerna skiftar från säsong till säsong och sommarens tyger är inget som hör hösten till. Under sommaren brukar linne vara ett mycket populärt val, men till höst och vinter är det varmare alternativ som gäller. Här kommer du bland annat att hitta ullväv och flanell på plagg som tidigare bara varit så kallade ”lounge wear”. Flanell kan alltså nu ses på även mer formella plagg.

Satsa på kvalitet

Kvantitet framför kvalitet har länge varit en trend inom modebranschen, men i år är det kvalitet som du bör satsa på. Välj hellre några väl utvalda plagg som är högkvalitativa och som du kan använda dig av länge, än att köpa upp en hög av kläder som du sedan kommer att slänga eller göra dig av med på annat sätt.