souk.se

Älskar du kläder och mode, men kommer gång på gång hem med kläder i fel storlek? Då upplever du något som många andra också upplever efter varje eller varannan shoppingtur. Shoppar du mode och kläder via nätet är det extra vanligt att det kan bli fel med storleken, men det finns sätt som du kan undvika detta. Att veta sin ungefärliga storlek är såklart ett plus, t.ex. om du bär storlek S, M, L, XL och så vidare, men vill du vara helt på den säkra sidan är det istället dina mått du ska ha koll på.

Idag är det inte lika vanligt att ha koll på sina mått som man hade förut. Förut var måtten det enda man hade att gå på när man skulle handla kläder eller t.ex. gå till en skräddare. Idag shoppar man istället lite mer på måfå och väljer storlekar som ”känns och ser bra ut”.

Om du mäter dig till punkt och pricka behöver du inte fundera på om storlekarna är likadana i alla butiker. Du använder dig bara av butikens storlekstabell och jämför denna med dina mått. På så sätt kan du vara säker på att kläderna sitter bra.