souk.se

Att klä sig i plagg som är funktionella framför snygga har många fördelar, särskilt för dig som lever ett aktivt liv med allt vad det kan innebära. Numera finns det många bra kläder som dessutom är moderiktiga eftersom det har blivit vanligare med friluftsliv och kläder. I det här inlägget kommer du att få en kort genomgång på funktionella plagg du kan använda för att skydda dig mot väder på ett bekvämt och funktionellt sätt.

Byxor

Vi börjar med det plagg som de allra flesta tänker på när man nämner ordet friluftsplagg. Det är givetvis byxan vi pratar om. Att ha rätt sorts byxor när du till exempel fjällvandrar är viktigt för att du ska kunna hålla värmen, reglera värmen, få bättre skydd mot vind och väta. Dessa byxor är gjorda i ett material som är enklare att röra sig i, vilket är till stora fördelar om du är en aktiv person. Det finns många snygga fritidsbyxor att välja bland i olika prisklasser, material och färger. Men det som gör att fritidsbyxor sticker ut från vanliga byxor är att de oftast är utrustade med fler fickor än vanligt, vilket kan vara smidigt då du kan få med dig ännu fler saker på färden.

Överdelar

Funktionella överdelar kan se lite olika ut och du väljer den överdel som skulle passa dig och dina behov bäst. Det finns till exempel tunnare tröjor för dig som ska vistas utomhus när det är varmt och det finns olika sorters jackor du kan ha på dig ifall det skulle bli oväder. De som kan något om friluftsliv vet att det här med lager på lager är ett bra sätt att hålla värmen, och när man får upp värmen och behöver kyla av sig är det bara att ta av sig en överdel eller två. Några exempel på funktionella överdelar som är bra att ha på sig när man till exempel fjällvandrar är en fleecetröja, en tunnare tröja, underställ och en tjockare jacka ovanpå. När du ska välja en jacka ska du tänka på att den ska kunna hålla ute både vind, kyla och väta. Jackan får gärna ha fler fickor än vanligt.

Skor

En annan viktig del för att man ska kunna leva ett aktivt liv är att välja rätt sorts skor. När man är ute i naturen är det inte det mest ultimata att ha på sig vanliga sneakers man har på sig när man springer sin shoppingrunda på stan. Därför ska du välja ett par rejäla gympadojor som andas om du ska ut i naturen när det är varmt. Om du ska frilufsa när det är kallare ute är det ett par riktigt bra kängor du ska investera i. Att ha rätt sorts skor är viktigt för att du inte ska belasta din kropp för mycket och eftersom terrängen i naturen kan se olika ut är det viktigt att välja rätt skor med rätt sorts sulor.