souk.se

De största modehusen är de som bestämmer vad som ska vara trendigt. Därför kommer vi i det här inlägget att gå igenom några av de mest populära klädmärkena som finns. Många av de märken vi kommer att nämna finns att köpa för de yngre hos https://kidsbrandstore.se/, vilket är en webbutik som säljer flertalet populära klädmärken. Med det sagt är det hög tid för oss att lära dig mer om några av de största klädmärkena.

Fila

Ett populärt klädmärke du kan se på ungdomar idag är klädmärket Fila. Fila är ett klädvarumärke som grundades för över 100 år sedan. År 1911 grundades klädmärket Fila av två Italienska bröder som hette Fila i efternamn. Från början skapade varumärket kläder som var anpassade för människor som bodde i alperna, men under 1970-talet började märket att tillverka sportkläder. År 2007 togs det över av Gene Yoon och i samband med det flyttades huvudkontoret till Sydkoreas huvudstad Seoul. Fila säljer kläder för både herr, dam och barn.

Gant

Ett annat exempel på ett populärt klädmärke är varumärket Gant. Det grundades år 1949 av Bernard Gantmacher. Det som gjorde att varumärket slog igenom var deras skjortor som är populära än idag. Numera finns Gant i butiker runt om i hela världen. Huvudkontoret ligget i Stockholm. Varumärket säljer kläder, accessoarer, inredning och skor till både herr, dam och barn.

Adidas

Adidas är namnet på ett populärt klädvarumärke som grundades i Tyskland år 1949. Grundarna bakom varumärket hette Adolf och Rudolf Dassler. Varumärkets namn kommer från att Adolf kallades för Adi i kombination med de tre första bokstäverna i brödernas efternamn; alltså Adidas. Det dröjde inte särskilt många år efter att varumärket grundades tills att de fick äran att designa kläder inför de olympiska spelen år 1952. Sedan dess har varumärket varit ett populärt klädvarumärke som främst fokuserar på att ta fram sportkläder. Förutom att Adidas tillverkar kläder så har de även tillverkning av skor, accessoarer och sportutrustning för både herr, dam och barn. Deras huvudkontor ligger i den tyska staden Herzogenaurach.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger är namnet på en framgångsrik modeskapare som har klädvarumärket med samma namn. Tommy föddes år 1951 i New York där varumärket har sitt huvudkontor. Han visste redan som barn att det var mode han ville hålla på med. År 1984 grundade han sitt varumärke som fick sitt namn efter skaparen själv. Förutom att Tommy Hilfiger tillverkar kläder så säljer de även parfymer, accessoarer, inredning och skor till både herr, dam och barn.