souk.se

Nu är det nytt år igen och många vill passa på att förändra sitt utseende. Det kanske är dags att uppdatera garderoben, slänga ut allt som inte ”glittrar”, som Marie Kondo säger, och skaffa nya kläder som mer passar din stil. Det är självklart inte nödvändigt att köpa nytt, det finns en stor mängd affärer både på nätet och i verkligheten som säljer begagnade kläder i en lång rad olika stilar.

Hos Maria Nila kan du hitta 100 % veganska hårprodukter som är cruelty-free och gör det möjligt för dig att få vackert hår på ett sätt som är hållbart och snällt mot världen. Här finns produktserien ”Pure Volume” som består av balsam, schampo, hårbehandling och hårstyling. Produkterna boostar volymen i ditt hår och stärker det så att du visar din snyggaste sida.

Matcha din personlighet

Jocke och Helen gillar att klä sig i bekväma kläder, som chinos, jeans och enfärgade tröjor. De fick hjälp att hitta en stil som passar deras personlighet bättre. Helen fick en ny vardagsstil med blommönstrad blus som var prydd med krås, i stället för hennes tidigare enfärgade topp. Stylisten valde byxor som hade hög midja, satt väl och hade en vid silhuett. De valde sneakers till för att ha sköna skor till vardagslooken. Jocke fick en skjortjacka i mocka och i övrigt en monokrom stil med retrosneakers.

Ny frisyr under pandemin

Under coronatider har många varit oroliga för att gå till frisören. För att kunna ta emot riskgrupper valde Strandsalongen därför att erbjuda klippning utomhus under vår och sommar. Marianne från Orminge vågade sig dit och tyckte det var en bra idé. Frisörerna på salongerna Afrodites och Amandas valde att arbeta med visir för att minska smittorisken under den andra coronavågen under hösten.

Just nu är det populärt att klippa håret i en bob, en kort stil där håret klipps av strax ovanför axlarna. Boben kan klippas i ett stort antal olika varianter, med kortare baktill, flikigt eller rakt och med eller utan lugg. Du kan också behålla längden på håret med ”osynliga” lager som skapar rörelse. Detta sker med en klippteknik med målet att få håret att kännas lätt och med mindre tyngd. En annan trendig frisyr är ”The Shag”, en sorts uppdaterad hockeyfrilla som är inspirerad från sjuttiotalet. Håret klipps upp mer tydligt än med osynliga lager och passar lika bra med och utan lugg. En annan retrofrisyr är den berömda ”Rachel-frisyren” som nu är tillbaka i en mer modern version och bärs av Jennifer Aniston själv. Sjuttiotalsluggen är populär och innebär att en flikig lugg klipps som når förbi ögonbrynen. Den är tydligt inspirerad av Farrah Fawcetts berömda hårsvall. En av dess nuvarande bärarinnor är Jennifer Lopez som har skapat sin egen moderna version av frisyren.