souk.se

Det finns flera saker som påverkar dina möjligheter att få ett jobb. Att göra ett bra förstaintryck är väldigt viktigt, särskilt om det finns många sökande eller om det är en mycket attraktiv arbetsplats.

Satsa på kläder som sitter snyggt

Eftersom kläder täcker en stor del av kroppen är det viktigt att dina kläder verkligen sitter snyggt. Välsydda kläder ger ett intryck av att du har koll, att du vårdar dig själv och att du är intelligent, en medveten person. Även om du är vältränad, så kommer inte ett par billiga jeans sitta så snyggt på dig. Detsamma gäller skjortor eller tröjor. Den regeln gäller också åt andra hållet. Skulle du behöva gå ner 5-10 kilo, så kommer välsydda kläder, till skillnad mot billigare plagg, kunna dölja en del av kilona. Du har bara ett tillfälle att göra ett gott förstaintryck. Första intrycket är oerhört viktigt, särskilt vid en arbetsintervju. Klädd i märkeskläder kommer du känna dig tryggare. Du går in i rummet, hälsar och så sätter ni er ner vid bordet. Om du bär ett märke som Ralph Lauren, Filippa K eller Tiger of Sweden, så har du omgående berättat för din blivande arbetsgivare att du är medveten om dig själv, kan föra dig och kommer representera företaget väl. Köp Ralph Lauren Polo och Filippa K hos Best of Brands, som ger dig de absolut bästa märkena att välja mellan.

De rätta plaggen

Vilka plagg du ska bära på arbetsintervjun beror på företaget eller myndigheten som du söker jobb hos. Ett tips är att gå ut på deras hemsida och se vilka slags kläder som personalen använder. Om det är en arbetsplats där de flesta har jeans och skjorta, så vill du vare sig komma i jeans och t-shirt eller i kostym. Att förstå och kunna avläsa klädkoder är viktigt på dagens arbetsmarknad. Omedvetet kommer personen som intervjuar dig uppfatta om du passar in eller inte. Om du är mycket intresserad av en arbetsplats kan du rentav gå till företaget ett par dagar innan så att du verkligen får en känsla för hur du bör klä dig. Ibland kan det vara så att bilderna på internet inte riktigt stämmer med verkligheten. Och du ska klä dig utifrån verkligheten. Då speglar du arbetsplatsen, vilket kommer gynna dig mycket.

Välklädd

Även om du inte söker jobb just nu, kan det vara klokt att investera i en arbetsgarderob. Både snyggt välsittande vardagskläder, men också finare skjorta, klänning och kostymbyxor. Då är du redo för både affärsmöten och vardag på jobbet. Tänk också på att klä dig på ett snyggt sätt om du är intresserad av ett särskilt företag och det finns en chans att du springer på en högre chef eller medarbetare på gymmet, restaurangen eller på något annat ställe. Du vet inte när du ska göra första intrycket. Därför är det klokt att alltid bära schyssta kläder från märken som Ralph Lauren och Tiger of Sweden, så är du beredd på nästa kliv framåt.