souk.se

Friluftsliv är hetare än någonsin. Allt fler svenskar har fått upp ögonen för vandring, kajakpaddling och andra naturnära aktiviteter. Det är dock viktigt att klä sig rätt för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Friluftskläder behöver dock inte vara tråkiga utan de kan vara riktigt snygga och moderiktiga. Här kan du läsa mer om hur du bäst väljer trendiga friluftskläder.

Funktion kombinerat med mode

Funktionaliteten är A och O när det kommer till friluftskläder. När du är ute i skog och mark är det viktigt att kläderna är anpassade efter rådande miljö samt väder och vind. Hos ITAB Outdoor hittar du massor med prisvärda och slitstarka friluftskläder som dessutom är riktigt snygga. Kombinera gärna med modetrenderna år 2021, exempelvis mönster och olika färgkombinationer. Vem sa att friluftskläder måste vara mossfärgade? ITAB Outdoor har ett stort utbud av olika sorters kläder för friluftsliv. Här hittar du även kläder i olika färger och mönster som kan liva upp vandringen eller kajakturen. På deras hemsida hittar du ett brett sortiment av fritidskläder online för dam, herr och barn. Där hittar du bland annat regnkläder, jaktkläder, fritidsjackor, fritidsbyxor och arbetskläder som tål det svenska vädret. ITAB Outdoor designar och tillverkar sina egna klädesplagg vilket innebär att du kan köpa deras friluftskläder utan några onödiga mellanhänder. Resultatet är prisvärda och snygga kvalitetskläder för hela familjen.

Naturmaterial

Materialvalet är mycket viktigt när du är ute i naturen under en längre tid. Materialet ska vara värmande, men samtidigt fuktavledande för att minska risken för nedkylning. Det gäller framför allt klädesplagget som du har närmast kroppen eftersom dess uppgift är både att värma och transportera bort svett. Bambu och ull är två naturmaterial som är mycket bra både på vintern och sommaren.

Bambu är ett organiskt material som är både skönt och funktionellt. Bambu har lena och runda fibrer vilket gör att materialet är mycket skönt mot kroppen. Dessutom är det fuktreglerande och håller kroppen sval under heta sommardagar och varm under kalla vinterdagar. Materialets höga absorptionsförmåga gör att det passar mycket bra för aktiva personer. Ull är ett annat naturmaterial som har samma egenskaper som bambu. Både används i högkvalitativa underställ, tröjor och underkläder. Hos ITAB outdoor hittar du ett brett sortiment av ull- respektive bambukläder.

Lager på lager

Den gyllene regeln inom friluftsutövare är att klä sig enligt lager-på-lager-principen. Det innebär att du klär dig strategiskt i olika lager för att snabbt kunna skala av eller bygga på när det behövs. Det är särskilt viktigt i det ombytliga svenska vädret som snabbt kan skifta. Ytterst bör du klä dig i en vind- och vattentät jacka. För många är ytterplagget signaturplagget och därför väljer många det med omsorg. Det är det plagg som kommer att synas mest så du bör välja ett ytterplagg som är både funktionellt och som passar din personliga stil. Under jackan bör du ha en eller två värmande tröjor som du använder vid behov. Närmast kroppen väljer du en tunn tröja i naturmaterial som bambu och ull. Glöm inte ett par bekväma vandringskängor, en slitstark ryggsäck, fritidsbyxor och gärna en mössa eller keps.