souk.se

Precis som du behöver hitta din storlek när det handlar om kläder gäller det att hitta en glasögonform som passar för ditt ansikte. Hos Wearglas kan du hitta snygga läsglasögon i många olika utföranden som anpassats för olika ansiktsformer. Du beställer enkelt dina läsglasögon online och får dem hemlevererade snabbt. Läsglasögon är visserligen främst avsedda att vara praktiska, men nog är det viktigt att även de är snygga. Glasögon är trots allt också ett modetillbehör och det känns ju mycket bättre att ha på sig ett par glasögon som lyfter ditt utseende. Men hur ska du tänka när du bläddrar mellan alla olika former som finns?

Olika typer av bågar

På en grundläggande nivå skiljer man mellan tre olika typer av bågar: hel båge, halv båge och båglös. Glasögon med hel båge innefattar alla glasögon där glaset är inklätt med plast eller metall hela vägen runt. Halv båge innebär att endast halva glaset är bågat, och båglöst, ja där finns ingen båge. Om du tittar på formen är urvalet desto större. Där finns allt från rektangulära till helt cirkulära modeller. Vanligast är förstås formerna som befinner sig någonstans mitt emellan rektangulära och runda.

Vilka glasögonformer passar till olika ansiktsformer?

I det här avseendet blir det viktigt att också titta på vilken form ditt ansikte har. Här talar man vanligtvis om sju olika ansiktsformer:

  • Oval
  • Hjärtformad
  • Avlång
  • Fyrkantig
  • Diamantformad
  • Rund
  • Triangulär

För varje ansiktsform finns generella regler för vilken typ av glasögon som anses passa bäst (även om det i slutändan förstås kan vara individuellt).

Ovala ansikten

Ovala ansikten anses idealiska. De har balanserade proportioner, vilket gör det enkelt att välja glasögon. De flesta experter rekommenderar att du letar efter glasögon som är lika breda, eller bredare, än den bredaste delen av ditt ansikte.

Hjärtformade ansikten

Hjärtformade ansikten är bredare högst upp. Rekommendationen är att man väljer glasögon som är bredare nedtill.

Avlånga ansikten

Ett avlångt ansikte blir mer balanserat om du väljer glasögon som är något vidare lodrätt än horisontellt.

Fyrkantiga ansikten

Till fyrkantiga ansikten brukar man rekommendera smala glasögon som har mer bredd än lodrät längd.

Diamantformade ansikten

Diamantformade ansikten har ett avsmalnande intryck både mot hjässan och hakan. I det här fallet passar det ofta bra med båglösa glasögon som är ovala.

Runt ansikte

En bra start är att börja med att testa tunna glasögon med någorlunda tilltagen bredd.

Triangulärt ansikte

Till triangulära ansikten passar det bra att välja stora glasögon, kanske i någon vågad färg och form som accentuerar huvudets övre del.